Состојки

  • 300g ајдамер кашкавал
  • 200g печеница
  • 200г фета сирење
  • кечап
  • 2 – 3корнишони

Пoдготовка:

  1. Модлите за мафини се обложуваат со хартија за печење.
  2. Во модлите се започнува со редење. Прво се става лист кашкавал, па се става сецкана печеница, се продолжува со фета (која е претходно издробена со вилушка) па на крај се додава и рендан кашкавал. Оваа постапка се повторува се додека не се наполни калапот. Одозгора треба да се заврши со лист кашкавал.
  3. Модлата се става во топла рерна, неколку минути, барем додека се растопи кашкавалот. Потоа се вади од рерна и се остава да се олади.
  4. Доколку калапот е голем, може да се исече на два или на 4 дела.

By Author