Омлет со печурки се нарекува и кралски појадок

Со толку богат појадок, ручек не ви требаат!

Состојки

јајца 2
печурки 100 гр
путер 1 лажиче
сув врат 2-3 парчиња
со, бибер, масло, магдонос по потреба
лук 1 лажиче

  1. На путер пропржете ситно сечкан лук.
  2. Додадете сечкани шампињони по желба.
  3. Убаво пропржете ги шампињоните, зачинете со сол и бибер и оставете да се загреат. Изматете ги јајцата со малку сол.
  4. Во тавата сипете масло, добро загрејте и во тенок млаз прелијте ги изматените јајца.
  5. Шампињоните се редат врз јајцата, сувиот врат, се свиткува и се става на чинија. Украсете со магдонос и послужете топло. Омлет се прави воглавно од две јајца по лице.

By Author